L’ ADAPTACIÓ

La llar no pot prescindir de la participació dels pares. És del nostre interès promoure aquesta participació, buscar-ne els mitjans per tal de què l’adaptació sigui el més agradable i estable possible. Quan el nen/a ve a la llar d’infants per primera vegada o després d’unes vacances amb els seus pares, passa per un procés d’adaptació a un nou espai, nous amics… Això li representa un greu trasbals en la seva estabilitat, que pot donar el cas de comportaments en la seva actitud a casa, donant a conèixer la seva inseguretat, mitjançant plors, pèrdua de gana, insomnis, descomposicions, vòmits…

Com podeu ajudar el vostre fill/a durant l’adaptació

El més important és fer sentir al nen que el deixeu en un entorn segur i que estigui tranquil pensant que el recollireu aviat. Deixeu-lo a la seva aula sense presses, però amb un comiat breu.

Podeu dur una joguina de casa que li agradi per tal d’unir-lo emocionalment amb casa seva. L’ educadora anirà informant als pares de les estones que es durà a terme cada adaptació. L’ assistència continuada és primordial per una adaptació bona i segura. Per tal de no allargar-li l’agonia, cal recollir-los a l’hora puntual que indica l’educadora.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s